Csináld magad öntözés
  Termékek
Főoldal MP Rotator Eco Rotator

Eco-Rotator

altaltAz ECO-Rotator a már jól bevált Rotator 90-210 fok között állítható fúvóka család összeépítése, a nagy sikert elért PS szórófejház továbbfejlesztett változatával, a PS-Ultrával. A PS-Ultra egy cserélhető fúvókás szórófejház, ezért a kiemelkedő rész és a szórófej teteje teljesen új kialakítást kapott a PS szórófejhez képest, de a ház maradt a régi. Ebből adódik, hogy a régi szórófejek cseréje esetén elég csak a belső részt kicsavarni, a ház maradhat, így a földmunka is megtakarítható. Újdonság még, hogy a PSU szórófej a Pros szórófejekhez hasonlóan két részből álló elfordulásgátlót kapott, így még egyszerűbb a szórófej kezdőpontjának beállítása. A kezdőpont beállításához csak a kiemelkedő részt kell a megfeleő irányba elforgatni.

 

 

 

 Mi az MP-Rotator?
Az MP Rotator egyedülálló, változó kilépőszögű, forgó vízsugarainak hatékonysága semmihez sem fogható. Az esőztető fúvóka méretére zsugorított, egyetlen mozgó alkatrészből álló szerkezet nagyon megbízhatóan működik. A fúvóka minden esőztető szórófej házba illetve fúvóka kiemelőbe becsavarható. Egy esőztető szórófejet így egy csapásra átalakíthat egy kis intenzitású és kiegyenlített vízkijuttatású forgó fejjé, tetszőleges szórási sugárnál és öntözési szögtartományban. Az MP Rotator fúvókák széleskörűen alkalmazhatók (2,4-9,1m sugárig), célszerűen választható mind új öntözőrendszerek építésére, mind régi, elhanyagolt vagy helytelenül tervezett öntözések átalakítására. Leheljen új életet a rosszul tervezett rendszerekbe, mert az MP Rotator fúvókákkal a kis víznyomás okozta problémákat és a gyenge öntözési egyenletességet is orvosolhatja. E fúvókák nagy előnye továbbá, hogy a lehető legkisebbre csökkentik a rézsűk és/vagy kötött talajú területek öntözésénél a víz megfolyását. A víztakarékosság, a problémák orvoslása és a jobb minőségű öntözés nyomós érv az MP Rotator mellett.

 

alt alt alt
 Új szórófej kialakítás Fúvóka választék  elfordulás gátló

 Vigyen új életet a régebbi öntözőkbe

Számtalan különféle gyártmányt megfiatalíthat MP fúvókákkal a nélkül, hogy új vízvételi helyet kellene kialakítania, szárnyvezetékeket kellene kiváltania vagy új mágnesszelepeket kellene beépítenie. Ha az MP Rotator fúvókákat választja, a felújításkor megtarthatja a beépített szórófej házakat, jelentős munkadíjat és alkatrész költséget takarítva meg. Független vizsgálatok igazolják, hogy az MP Rotator fúvókák beépítésével akár 30% vízmegtakarítást is el lehet érni.

Az öntözési egyenletességgel új példát állítunk a parköntözésben 

A forradalmi, változó kilépőszögű forgó sugarak minden eddigi spray szórófejnél kíméletesebben és egyenletesebben juttatják ki az öntözővizet, függetlenül attól, hogy a szórási szöget vagy a sugár hosszát hogyan állítottuk be. Rézsűkön és nagy agyagtartalmú talajokon a kis öntözési intenzitás időt hagy a víz beszivárgására, így az nem folyik meg a felszínen, nem megy veszendőbe. Független intézetek tanúsítása szerint azokban az esetekben, amikor a hagyományos esőztető fúvókákat MP Rotatorokra cserélték, az egyenletesebb öntözésből és a jobb beszivárgási hatékonyságból akár 1/3 rész vízmegtakarítás is elérhető volt. Javítja a vízfelhasználást, hogy a Rotator fúvókák vízsugarai jobban ellenállnak a szélnek, kevésbé hajlamosak a ködképzésre és a szennyeződésálló képességük miatt újrahasznosított vizet is kijuttathatunk velük.

A többszörös forgó vízsugár

altValóban hatékony vízfelhasználást eredményez Az MP Rotator többszörös forgó vízsugarai igazán szépen mutatnak. A látvány azonban csak a minőség után következhet, ezért minden MP fúvóka tervezésekor a rendszerbe illeszthetőség lebegett a szemünk előtt. Az MP Rotator szélre érzéketlen, változó kilépőszögű vízsugarai a beállítástól függetlenül sokkal egyenletesebben és kisebb intenzitással juttatják ki a vizet, mint a hagyományos köd- és esőztető fúvókák. Használatukkal megelőzheti a nyári nagy melegben túlöntözött és bebarnuló fűfoltok kialakulását. 

 

   

altTeljesítmény táblázat

 

Jellemzői és előnyei

   

Típusok

 Kimagasló öntözési egyenletesség
 A változó kilépőszögű forgó vízsugarak kimagaslóan egyenletesen juttatják ki a vizet

Szórásszögtől független vízkijuttatás 
A szórásszög vagy az öntözési sugár állítása során is változatlan marad

Csökkentett vízelfolyás
A kis csapadékintenzitás rézsűkön és/vagy kötött talajok esetében csökkenti a vízveszteséget

Rotator technológia
Már 1987 óta alkalmazzák a mezőgazdaságban

Rendkívül jól tűri a szennyeződést
A kettős kiemelkedésnek köszönhetően mind induláskor, mind visszahúzódás előtt átmosatja a fúvókát

Egyszerűen, gyorsan beállítható
Egyszerű szórásszög-állítás és könnyen, akár 25%-al csökkenthető a szórási sugár

   

ECO-04-1090 állítható rotoros fúvóka, az öntözési forgásszög 90º-210º között beállítható. (bordós színű)
Öntözési sugár: 2,4 – 4,6 m, a teljes nyomástartományt és sugárcsökkentést figyelembe véve.
Kijuttatott vízmennyiség: 0,61 – 3,25 l/perc

ECO-04-2090 
állítható rotoros fúvóka, az öntözési forgásszög 90º-210º között beállítható. (fekete színű)
Öntözési sugár: 4 – 6,4 m, a teljes nyomástartományt és sugárcsökkentést figyelembe véve.
Kijuttatott vízmennyiség: 1,18– 6,4l/perc

ECO-04-3090
  az öntözési forgásszög 90º-210º között beállítható. (kék színű)
Öntözési sugár: 6,7 – 9,1 m, a teljes nyomástartományt és sugárcsökkentést figyelembe véve.
Kijuttatott vízmennyiség: 2,63– 16,07 l/perc

Műszaki adatok:

Megjegyzések:
Alacsony kilépési szögű, kis területek öntözésére alkalmas.
A szórási sugár a fúvóka tetején található sugárcsökkentő csavarral 25%-al csökkenthető.
Javasolt nyomástartomány: 2,1 – 3,8 bar
.