Csináld magad öntözés
  Termékek
Főoldal Esőztető szórófejek Fix fúvókák

PRO-SPRAY fix fúvókák

Ha az öntözőrendszerben esőztető fejeket telepítenek, a legfontosabb szempont a gyors és könnyű szerelhetőség. Ha állandó szórásképű Hunter fúvókákat használ, mindkét szempontot könnyen kielégítheti. Vannak területek, ahol a pontos finombeállítás szükséges az optimális csapadékeloszláshoz, a telepítők által használt esőztető szórófejek jelentős többsége szabályos szögű, azaz teljes kör, félkör és negyed kör alakú. Ha egy egyenes mentén kell szórófejet telepíteni, vagy 360°-os szórófejeket kívánó területeken, munkát takaríthat meg azzal, hogy nem kell minden egyes szórófejet a szokványos szögre beállítani. A Hunter állandó szórásképű fúvókáit pontos szélek jellemzik, gondos tervezéssel egyenletes fedettséget nyújtanak, és minimálisra csökkentik a szél hatását. Nyolcféle sugártartományú fúvóka kapható, ha szükséges, mindegyiket finoman utána lehet állítani, minden szórófejet szín jelöl, a gyors és egyszerű azonosítás végett.

T, TT, TQ fúvókák
Nem fogja megrengetni a világot, de nem árt számolni azzal, hogy a Hunter kiegészítette a fix szórásszögű spray fúvóka családját T=1200, TT=2400 és TQ=2700-os változatokkal. Bár tényleg nagyon jók az új állítható spray fúvókáink, de jó tisztában lenni azzal, hogy a fix szórásszögű fúvókák mindig jobbak, mint az állítható változatok. Ha hasonlattal kell éljek, egy csípőfogóval mindig könnyebben elvághatjuk a vastag drótot, mint egy kombinált fogóval. Nagy előnye ezeknek a fúvókáknak az egyenletesebb vízkijuttatás, a pontos élek és a könnyű használat. Közterületen mindenképpen ezek beépítését javasoljuk, mert egy állítható fúvókánál megvan az esélye annak, hogy az „érdeklődő és értő” közönség elállítgatja a szórófejeket. Jelenleg a következő fix esőztető fúvókák kaphatóak a Summa-Tradenél: 1200-os változatból: 8T, 10T, 12T és 15T, 2400-os változatból 12TT és 15TT, valamint a 2700-os változatból 12TQ és 15TQ.

ÚJ ÁLLANDÓ SZÓRÁSKÉPŰ FÚVÓKÁK:  

Öntözési szög Típus Fúvóka méretek
120º T 8 10 12 15
240º TT     12 15
270º TQ     12 15

Egyenletes eloszlású, tökéletes öntözés mindegyik fúvókával

Az állandó szórásképű Hunter fúvókát nagy gondossággal tervezték, így egyenletesen biztosítja a lefedett terület számára a szükséges vízmennyiséget. Akár negyed kör, félkör vagy egész kör alakú, a fúvókából minden oldalon egyenletes vízsugár jut ki, ez minden irányban egyformán jó teljesítményt biztosít. A Hunter fúvókák optimális méretű vízcseppeket bocsátanak ki: a vízcseppek elég nagyok ahhoz, hogy ne képződjék köd, és elég kicsik ahhoz, hogy szép, egyenletes csapadékeloszlást adjanak.

altTeljesítmény táblázat